Retailnews: Winkeliers willen meer tijd om anti-tabaksmaatregelen door te voeren

23 augustus 2019

Winkeliers met een tabaks- en gemakswinkel zijn een landelijke petitie gestart tegen de opeenstapeling en te snelle invoering van anti-tabaksmaatregelen. Zij zeggen meer tijd nodig te hebben om hun winkels aan de maatregelen aan te passen. 

Jos Zuijdwijk, voorzitter van brancheorganisatie NSO, zegt dat in het nieuwe pakket aan regelgeving nauwelijks rekening wordt gehouden met kleine en middelgrote winkeliers. Hij geeft aan dat deze de voorgestelde tabaksmaatregelen niet afwijzen, maar dat de opeenstapeling aan maatregelen ‘ernstige financiële gevolgen’ kan hebben voor tabakswinkeliers. “Een aantal wordt in hun voortbestaan bedreigd, want de regels komen te snel en zijn te ingewikkeld”, stelt hij.

De gestarte petitie pleit voor een aanpassing en temporisering  van de voorgenomen regelgeving. In meer dan duizend tabaks- en gemakswinkels kan deze worden ondertekend. Begin volgende maand wordt de petitie ingediend bij de Tweede Kamer.

Vorige maand werd al bekend dat het uitstalverbod voor tabakswaren in supermarkten een half jaar later ingaat dan gepland. In plaats van 1 januari 2020, moeten sigaretten nu vanaf 1 juli 2020 uit het zicht worden gehaald.

Bron: Retailnews