NSO Retail steunt lobby tegen corona toegangscontrole in winkels

5 november 2021

NSO Retail verzet zich tegen het voornemen om een coronatoegangsbewijs controle in te gaan voeren voor de niet-essentiële winkels: “Dit is toch een echt zinloze maatregel. In de ene winkel een mondkapje in de andere winkel toegangscontrole. Wie heeft dit verzonnen? Kortom wij ondersteunen de lobby die tegen deze maatregel wordt gevoerd”, aldus Jos Zuijdwijk.
De enige weg om uit de coronacrisis te komen is het verder verhogen van de vaccinatiegraad onder specifieke groepen en het consequent naleven van de basisregels. Dat zegt MKB-Nederland naar aanleiding van de corona persconferentie van deze week.
In een door NSO Retail ondertekent persbericht wijst de ondernemersorganisatie namens alle samenwerkende branches hun klanten en medewerkers op het belang van het naleven van de basisregels om verspreiding van het virus tegen te gaan. Ook worden consumenten opgeroepen de komende weken koopmomenten zoveel mogelijk te spreiden om zo grote drukte te voorkomen. ‘Doe je het naleven van de basisregels niet voor jezelf, doe het dan voor de zorg, voor ons allemaal of simpelweg om te zorgen dat ondernemers gewoon open kunnen blijven’.
Vanaf morgen (zaterdag 6 november) geldt ook in onze winkels weer dat mondkapjes verplicht zijn. Zowel voor klant, medewerker en ondernemer.