NSO Retail intensiveert Hou ons in de Buurt campagne

6 mei 2022

Geen accijnsverhoging op tabak in 2023. Dat is de inzet van de intensivering van de Hou ons in de Buurt campagne die deze week gestart is. De digitale campagne bestaat uit advertenties op websites met veel bezoekers (nieuws, weer) met een link naar video’s van ondernemers uit de grensregio’s op de Hou ons in de Buurt website. Onze ondernemers worden hard getroffen door de toenemende aankopen van Nederlandse consumenten in onze buurlanden. Om de digitale campagne te ondersteunen is er een persbericht verstuurd naar de lokale- regionale en landelijke media en zijn de ondernemers gevraagd om de lokale beleidsbepalers uit te nodigen in de winkel.
Na de forse accijnsverhogingen in 2020 en 2021 heeft het Kabinet eind vorig jaar besloten om de accijns op tabak vanaf 2023 te verhogen. Hierdoor zullen er nog grotere prijsverschillen met onze buurlanden ontstaan en nog meer consumenten over de grens hun aankopen en boodschappen gaan doen.
Wilt u een bijdrage leveren aan deze campagne door bijvoorbeeld ook uw verhaal te doen in een video of in de lokale media? Neemt u dan contact op met Wilbur Gans.