Administratie

Als ondernemer kunt u ervoor kiezen of u de boekhouding zelf doet of u kunt dit uitbesteden aan een administratiekantoor. Aan beiden zijn voor- en nadelen verbonden.

Besteedt u uw administratie uit, zorg dan dat de afspraken over diensten en bijbehorende kostenafspraken met uw administratiekantoor op papier staan. Heldere afspraken voorkomt problemen in de toekomst. 

NSO Retail beveelt* ANB Accountants aan, contactpersoon voor de tabaks- gemaksdetailhandel is Marieke van Assen. ANB is op de hoogte van de specifieke zaken die spelen in de tabaks- en gemaksdetailhandel en voeren administraties voor leden van NSO Retail door heel Nederland.

Wilt u van deze dienstverlening gebruik maken, dan kunt u zelf rechtstreeks contact opnemen.

*NSO Retail beveelt deze adviesdienst aan, maar is daarmee niet verantwoordelijk voor de diensten zoals deze geleverd worden.

+++++++++++++++

Afspraken schriftelijk vastleggen 
Leg schriftelijk vast welke werkzaamheden uw administratiekantoor doet en wat u hiervoor betaalt. Spreek ook af dat voor aanvullende werkzaamheden altijd eerst een offerte gemaakt moet worden met de daarbij behorende kosten. Pas na uw akkoord mogen deze werkzaamheden worden uitgevoerd. Zo houdt u de kosten beheersbaar.