Duurzaam Energie Besparen (DEB)

Visualdeb

NSO Retail participeert in het project Duurzaam Energie Besparen (DEB) van MKB-Nederland. DEB is een praktisch online hulpmiddel dat de NSO Retail-ondernemer helpt om energie te besparen en daarmee de kosten te verlagen en te verduurzamen. De ‘tool’ laat direct zien hoeveel geld er is te besparen op de energierekening van de onderneming. Ook toont het de energiebesparende maatregelen die daarvoor moeten worden doorgevoerd. DEB is speciaal ontwikkeld voor mkb-ondernemers en daarmee concreet, duidelijk en gebruiksvriendelijk. De ondernemer hoeft geen specialist te zijn om er snel en gemakkelijk mee aan de slag te gaan. Onderdeel van DEB is de zogeheten bespaarassistent, die per winkel aangeeft wat de maximale besparingsmogelijkheden in euro’s zijn. Maatregelen die een investering vergen, verdienen zich in elk geval binnen vijf jaar terug. Soms is de terugverdientijd korter. 

Hoe werkt DEB
Om kosteloos gebruik te maken van de digitale bespaarassistent gaan ondernemers naar de speciaal voor NSO Retail ingerichte website. Deze helpt hen snel en gemakkelijk in beeld te brengen waar besparingsmogelijkheden bij de winkel(s) liggen. Op de website staan video’s voor meer uitleg. Ondernemers kunnen er direct mee aan de slag. 

Ondernemers die energiebesparende maatregelen willen nemen kunnen subsidie krijgen voor advies en hulp door een gespecialiseerd adviseur. De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) is bedoeld voor ondernemingen die geen wettelijke plicht hebben tot energiebesparing maar daar, onder andere aan de hand van de DEB, wel mee aan de slag willen gaan. 

Uitrol campagne
Energiebesparing is actueler dan ooit. Door de snel gestegen energieprijzen verdienen investeringen in energiebesparende maatregelen zich snel(ler) terug. Tegelijkertijd dragen ze bij aan verduurzaming en helpen ze de doelstellingen van het Klimaatakkoord te realiseren.

Uspdeb